Gepubliceerd op: Vrijdag 07, 12-2018 14:51

Op woensdag 23 en 30 januari kun je bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena genieten van de voorstelling voor de Nationale Voorleesdagen. Speciaal voor de allerkleinste bezoekers! Theatermaker Sophie Ruthven-Stuart neemt je weer mee in de wereld van hét prentenboek van het jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’

Gepubliceerd op: Vrijdag 30, 11-2018 13:26

Eind 2018 bestaat BoekStart voor baby’s 10 jaar; dit feestelijke feit wordt gevierd. Bijna alle Bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby’s ontvangen vanuit de gemeente of op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, een koffertje met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen. 
 

 

Gepubliceerd op: Dinsdag 23, 10-2018 13:45

Wat is er boven aan die magische trap in de bieb? En waarom durven kinderen daar niet heen?

Er is een vraag die me de afgelopen weken tientallen keren is gesteld:
‘Mag je ook naar boven?’

Vroeger, twee jaar geleden nog, was dit het gemeentehuis. Waar het toen grijs en bruin was, is het nu wit. Licht en warm. Het gebouw is veranderd in een Multi Functioneel Centrum waar Gemeente, Bibliotheek, Kinderopvang, Vluchtelingenwerk en andere partners hun stek hebben. ‘De Werf’.
De boeken van de bibliotheek waaieren uit door hele gebouw. De kookboeken en tijdschriften vind je in de kantine. De romans voor volwassenen in de Raadszaal. De reisboeken bij de balie van de Gemeente, waar mensen hun paspoorten komen halen. De kinderboeken hebben een eigen ‘wereld’ in een heerlijke hoek die uitkomt bij de Kinderopvang.