Ga terug

Op dit moment biedt de bibliotheek scholen tegen kostprijs een aanbod op het gebied van mediawijsheid.
Klik hier voor een overzicht van projecten rond mediawijsheid. Selecteer in het zoekfilter 'mediawijsheid'.

Wilt u meer weten over de uitvoering van deze projecten bij u op school? Neem dan contact op met Saskia Blommaert (s.blommaert@bibliotheekaltena.nl).
 
Een aantal tips voor wie meer wil weten over mediawijsheid en digiwijsheid op de basisschool:
Handboek Mediawijsheid op school
Het Handboek Mediawijsheid op School biedt concrete handvatten om als school een visie te vormen over mediawijsheid en de mate waarin het mediawijs maken van leerlingen onderdeel uitmaakt van hun burgerschapsvorming.
Klik hier voor het Handboek Mediawijsheid.
 
10 Mediawijsheid competenties
Brochure 10 Mediawijsheid competenties van Mediawijzer.net. Dit zijn competenties die je nodig hebt om actief en bewust te kunnen deelnemen aan de mediasamenleving. De indeling en beschrijving van de 10 competenties zijn tot stand gekomen op basis van de laatste inzichten van experts, maar met het model kan flexibel worden ingespeeld op de nieuwste ontwikkelingen.
 
Week van de Mediawijsheid
Ieder jaar wordt in november de Week van de Mediawijsheid georganiseerd. Dit is een initiatief van Mediawijzer.net. Ieder jaar staat een ander thema centraal.  Alle scholen in het werkgebied van De Bibliotheek CultuurPuntAltena worden op de hoogte gebracht van activiteiten in het kader van deze speciale week. Klik hier om naar Mediawijzer.net te gaan. Daar vindt u alle informatie over de Week van de Mediawijsheid, het lesaanbod, filmpjes en niet te vergeten MediaMasters. Dit jaar deden ruim 70.000 basisschoolleerlingen mee aan dit mediawijsheidspel.
 
> ga terug