Ga terug

Nationale Voorleeswedstrijd

Nationale Voorleeswedstrijd
Dit is een spannende en uitdagende landelijke voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Stichting Lezen voert de Nationale Voorleeswedstrijd uit met in samenwerking met bibliotheken. Doel is dat basisscholen hun leerlingen stimuleren om te gaan (voor)lezen. Alle scholen ontvangen begin september een uitnodiging om deel te nemen aan de nationale voorleeswedstrijd. Ze moeten dan eerst tussen september en november hun eigen voorleeswedstrijd organiseren. Een uitgelezen moment hiervoor is de Kinderboekenweek in oktober.
De kampioenen van deze scholen worden door De Bibliotheek CultuurPuntAltena uitgenodigd om deel te nemen aan de voorrondes van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. De winnaars van iedere gemeente gaan door naar de provinciale voorronde die in februari of maart plaatsvindt. De provinciale winnaar vertegenwoordigt Brabant uiteindelijk tijdens de landelijke finale.
Of er in iedere gemeente door de bibliotheek een voorleeswedstrijd tussen schoolkampioenen kan worden georganiseerd, is afhankelijk van de inschrijving van basisscholen.
 
In de gemeente Woudrichem wordt de voorleeswedstrijd jaarlijks georganiseerd door het Woerkums Literair Café. In 2014 vond deze plaats in de bibliotheek in Giessen. Alle schoolkampioenen krijgen een boek cadeau en voor de winnaar is er de Woerkums Literair Café Trofee en een ticket voor de provinciale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.
 
Wilt u meer weten over de Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeenten Aalburg, Werkendam of Woudrichem? Neem dan contact op met Saskia Blommaert. (s.blommaert@bibliotheekaltena.nl).
 
Klik hier voor meer informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd.
 
>ga terug