Klantenservice

Lid worden
Natuurlijk bent u altijd van harte welkom in een van onze zeven vestigingen. Om kranten en tijdschriften te lezen, informatie te zoeken, te werken, gratis te internetten of om gezellig een kopje koffie te drinken. Als lid heeft u echter een streepje voor! U kunt alle materialen uit onze vestigingen, zoals boeken, tijdschriften en dvd’s onbeperkt gratis lenen, ophalen en wegbrengen naar de vestiging van uw keuze. Daarnaast betaalt u ook niets extra’s voor het aanvragen van materialen buiten onze bibliotheek, met uitzondering van universiteitsbibliotheken. Verder heeft u toegang tot de landelijke digitale bibliotheek met een aanbod van maar liefst 14.000 e-books die u gratis kunt lenen en profiteert u met uw pas van aantrekkelijke kortingen bij diverse musea, theaters en dierenparken. Klik hier voor de diverse abonnementsvormen. Klik hier voor de uitleenvoorwaarden 2017. Klik hier om online lid te worden. Natuurlijk kunt u ook naar een van onze bibliotheekvestigingen komen. Onze medewerkers helpen u graag verder. Vergeet u dan niet een geldig legitimatiebewijs. Dit hebben wij nodig om u aan de balie in te kunnen schrijven. Betalen kan d.m.v. automatische incasso, iDEAL of d.m.v. een factuur.
 

Komt u zelf nooit in de bibliotheek, maar vindt u wel dat het een waardevolle voorziening is in uw gebied? Bijvoorbeeld omdat mensen elkaar daar kunnen ontmoeten, er veel wordt gedaan aan leesbevordering voor de jeugd, jong en oud mediawijs worden gemaakt, er veel aandacht is voor cultuureducatie i.s.m. scholen of gewoon omdat u de bibliotheek een warm hart toedraagt? Word dan lid van de bibliotheek!
Overweegt u om aan de bibliotheek te doneren of te schenken? U kunt dan contact opnemen met de directeur, Marian van der Wal (m.vanderwal@bibliotheekaltena.nl).
 

Wilt u uw lidmaatschap opzeggen? U kunt dit dan op de volgende wijzen doen:

 1. Klik hier voor het opzegformulier.
 2. Stuur een e-mail (info@bibliotheekaltena.nl) of een brief (Gedempte Haven 17, 4251 CA Werkendam) o.v.v. opzeggen, uw naam, adres, geboortedatum en het nummer van uw bibliotheekpas.
 3. Aan de balie van een van onze vestigingen

Het eerste jaar sluit u het abonnement voor een jaar af. Daarna is de opzegtermijn minimaal één maand. De opzegging gaat in na de laatste dag van de volgende maand.
Klik hier voor onze uitleenvoorwaarden 2017.
 

De Bibliotheek CultuurPuntAltena is met ingang van 1 januari 2015 een zogenaamde cashless bibliotheek. Dit houdt in dat u jaarlijks alleen uw abonnementsgeld betaalt en niets extra’s voor het lenen van tijdschriften, boeken (inclusief actuele toptitels) en dvd’s. Ook als u via onze website materialen uit andere bibliotheken bestelt betaalt u daarvoor niets, met uitzondering van universiteitsbibliotheken. Materialen kunnen zes weken worden geleend. Klik hier voor de uitleenvoorwaarden.  > lees verder

Abonnementen en tarieven 2017
De Bibliotheek CultuurPuntAltena kent drie abonnementsvormen: 

 1. Jeugdabonnement: gratis voor jeugd tot en met zeventien jaar. Online  een Jeugdabonnement aanvragen.
 2. Topabonnement: Met het Topabonnement ondersteunt u het werk van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.  U kunt gratis online cursussen volgen bij www.bibliotheek.nl/cursussen en u krijgt korting bij veel attractieparken, musea, theaters en bioscopen. En natuurlijk bent u van harte welkom in onze bibliotheken om te werken, een boek of tijdschrift te lezen of andere mensen te ontmoeten.Onbeperkt gratis en boetevrij boeken (inclusief actuele toptitels), dvd’s en tijdschriften lenen voor een termijn van zes weken. Inclusief gratis toegang tot 14.000 e-books van de landelijke digitale bibliotheek (maximaal 6 e-books per jaar). Voor dit uitgebreide pakket met voordelen betaalt u € 36,00 per jaar. Online een Topabonnement aanvragen.
 3. Superabonnement: Dezelfde mogelijkheden als bij het TOPabonnement. Ook kunt u e-books lenen bij de landelijke digitale bibliotheek. Voor de voorwaarden verwijzen wij u door naar www.bibliotheek.nl/e-books.

Wilt u meer informatie over abonnementen en overige tarieven? Klik hier voor Abonnementen en tarieven 2017.
 
Heeft u al een abonnement en wilt u meer informatie over de nieuwe uitleenvoorwaarden? Klik hier voor de veel gestelde vragen.
 

Het overmaken van uw contributie en overige betalingen kan eenvoudig thuis via iDEAL. U kunt dit via onze website doen door te klikken op ‘Mijn Menu’ en daarna op ‘details financiële posten.
iDEAL is een betaalmethode voor veilige en directe betalingen via internet. Dat kan als u toegang heeft tot internetbankieren via ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.
 
Betalen via automatische incasso
U kunt ook een automatische incasso afgeven, zodat wij het abonnementsgeld jaarlijks van uw rekening kunnen afschrijven. Voor u en voor ons wel zo makkelijk. U kunt te allen tijd uw automatische incasso intrekken. 
Een maand voordat wij uw abonnementsgeld voor de volgende periode incasseren, krijgt u daarvan van ons automatisch bericht. Heeft u nog geen automatische incasso afgegeven? Vraag een machtiginskaart bij de balie.
 

Het is altijd motiverend om een compliment te krijgen. Het kan ook voorkomen dat u op onderdelen niet zo tevreden bent over onze dienstverlening. Dit horen wij graag zo spoedig mogelijk, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Of wellicht heeft u een wens. Ook dat horen we graag. Klik hier voor het formulier om uw compliment, klacht of wens door te geven. U krijgt binnen vijf werkdagen antwoord.

Contact
Klik hier om contact op te nemen met de Bibliotheek CultuurPuntAltena.
 

 

 

Vestigingen en openingstijden

 • Bibliotheek Werkendam

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Werkendam
  Gedempte Haven 17
  4251CA WERKENDAM
  Openingstijden

 • Bibliotheek Woudrichem

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Woudrichem
  Raadhuisplein 1
  4285CP WOUDRICHEM
  Openingstijden

 • Bibliotheek Aalburg

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Aalburg
  Perzikstraat 7 b
  4261KC WIJK EN AALBURG
  Openingstijden

 • Bibliotheek Nieuwendijk

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Nieuwendijk
  Hasselmanstraat 1
  4255HL NIEUWENDIJK
  Openingstijden

 • Bibliotheek Hank

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Hank
  Pastoor Lipsplantsoen 12
  4273XX HANK
  Openingstijden

 • Bibliotheek Dussen

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Dussen
  Wilhelminaplantsoen 1
  4271AX DUSSEN
  Openingstijden

 • Servicepunt De Parel

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Servicepunt De Parel
  Kruisstraat 31
  4284EB RIJSWIJK NB
  Openingstijden

 • Servicepunt Basisschool Den Biekurf

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Babyloniënbroek
  Broeksestraat 4 a
  4269VA BABYLONIENBROEK
  Openingstijden

 • Servicepunt De Esdoorn

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Sleeuwijk
  Esdoornlaan 1
  4254AT SLEEUWIJK
  Openingstijden