Klantenservice

Lid worden
Natuurlijk bent u altijd van harte welkom in een van onze vestigingen. Om kranten en tijdschriften te lezen, informatie te zoeken, te werken of gratis te internetten. Als lid heeft u echter een streepje voor! U kunt alle materialen uit onze vestigingen, zoals boeken, tijdschriften en dvd’s onbeperkt gratis lenen, ophalen en wegbrengen naar de vestiging van uw keuze. Daarnaast betaalt u ook niets extra’s voor het aanvragen van materialen buiten onze bibliotheek, met uitzondering van universiteitsbibliotheken. Verder heeft u toegang tot de landelijke digitale bibliotheek met een aanbod van maar liefst 15.000 e-books die u gratis kunt lenen. 

Klik hier voor de diverse abonnementsvormen.
Klik hier voor de uitleenvoorwaarden 2018.
Klik hier om online lid te worden.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze vestigingen in Woudrichem, Wijk en Aalburg, Hank en Nieuwendijk. Onze medewerkers helpen u graag verder. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dit hebben wij nodig om u aan de balie in te kunnen schrijven. Betalen kan via automatische incasso, iDEAL of een factuur.
 

Komt u zelf nooit in de bibliotheek, maar vindt u wel dat het een waardevolle voorziening is in uw gebied? Bijvoorbeeld omdat mensen elkaar daar kunnen ontmoeten, er veel wordt gedaan aan leesbevordering voor de jeugd, jong en oud mediawijs worden gemaakt, er veel aandacht is voor cultuureducatie i.s.m. scholen of gewoon omdat u de bibliotheek een warm hart toedraagt? Word dan lid van de bibliotheek!
Overweegt u om aan de bibliotheek te doneren of te schenken?
U kunt dan contact opnemen met de directeur, Marian van der Wal (m.vanderwal@bibliotheekaltena.nl).
 

Wilt u uw lidmaatschap opzeggen? U kunt dit dan op de volgende wijzen doen:

 1. Klik hier voor het opzegformulier.
 2. Stuur een e-mail (info@bibliotheekaltena.nl) of een brief (Raadhuisplein 1, 4285 CP Woudrichem) o.v.v. opzeggen, uw naam, adres, geboortedatum en het nummer van uw bibliotheekpas.
 3. Aan de balie van een van onze vestigingen.

Het eerste jaar sluit u het abonnement voor een jaar af. Daarna is de opzegtermijn minimaal één maand. De opzegging gaat in na de laatste dag van de volgende maand.
Klik hier voor onze uitleenvoorwaarden 2018.
 

Nieuwe uitleenvoorwaarden 2018
De Bibliotheek CultuurPuntAltena is met ingang van 1 januari 2015 een zogenaamde cashless bibliotheek. Dit houdt in dat u jaarlijks alleen uw abonnementsgeld betaalt en niets extra’s voor het lenen van tijdschriften, boeken (inclusief actuele toptitels) en dvd’s. Ook als u via onze website materialen uit andere bibliotheken bestelt betaalt u daarvoor niets, met uitzondering van universiteitsbibliotheken. Materialen kunnen zes weken worden geleend. Klik hier voor de uitleenvoorwaarden.  > lees verder

Abonnementen en tarieven 2018
De Bibliotheek CultuurPuntAltena kent drie abonnementsvormen: 
 1. Jeugdabonnement: Gratis voor jeugd tot en met zeventien jaar. Online  een Jeugdabonnement aanvragen.
 2. Vriendenpas: € 16,00 per jaar. Met de Vriendenpas ondersteunt u het werk van de Bibliotheek CultuurPuntAltena. U kunt gratis online cursussen volgen bij www.bibliotheek.nl/cursussen. Natuurlijk bent u van harte welkom in onze bibliotheken om te werken, een boek of tijdschrift te lezen en om mensen te ontmoeten.
 3. Superabonnement: € 42,00 per jaar. Met dit abonnement kun je onbeperkt en boetevrij boeken, dvd’s en tijdschriften uit onze en de landelijke collectie lenen. Je betaalt niets extra’s voor toptitels en dvd’s en je kunt alle materialen zes weken lenen.
  Bovendien krijg je toegang tot de gratis collectie van 15.000 e-books in de landelijke digitale bibliotheek. Je kunt 10 e-books per 3 weken lenen. Dit betekent 170 gratis e-books per jaar! Ook kun je gratis online cursussen volgen via www.bibliotheek.nl/cursussen.

  Voor de voorwaarden verwijzen wij u door naar www.bibliotheek.nl/e-books.

Wilt u meer informatie over abonnementen en overige tarieven? Klik hier voor Abonnementen en tarieven 2018.
 
Heeft u al een abonnement en wilt u meer informatie over de nieuwe uitleenvoorwaarden? Klik hier voor de veel gestelde vragen.
 

Het overmaken van uw contributie en overige betalingen kan eenvoudig thuis via iDEAL. U kunt dit via onze website doen door te klikken op ‘Mijn Menu’ en daarna op ‘details financiële posten.
iDEAL is een betaalmethode voor veilige en directe betalingen via internet. Dat kan als u toegang heeft tot internetbankieren via ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.
 
Betalen via automatische incasso
U kunt ook een automatische incasso afgeven, zodat wij het abonnementsgeld jaarlijks van uw rekening kunnen afschrijven. Voor u en voor ons wel zo makkelijk. U kunt te allen tijd uw automatische incasso intrekken. 
Een maand voordat wij uw abonnementsgeld voor de volgende periode incasseren, krijgt u daarvan van ons automatisch bericht. Heeft u nog geen automatische incasso afgegeven? Vraag een machtigingskaart bij de balie.
 

Het is altijd motiverend om een compliment te krijgen. Het kan ook voorkomen dat u op onderdelen niet zo tevreden bent over onze dienstverlening. Dit horen wij graag zo spoedig mogelijk, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Of wellicht heeft u een wens. Ook dat horen we graag. Klik hier voor het formulier om uw compliment, klacht of wens door te geven. U krijgt binnen vijf werkdagen antwoord.

Contact
Klik hier om contact op te nemen met de Bibliotheek CultuurPuntAltena.
 

 

 

Vestigingen en openingstijden

 • Woudrichem

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Woudrichem
  Raadhuisplein 1
  4285CP Woudrichem
  Openingstijden

 • Wijk en Aalburg

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Wijk en Aalburg
  Perzikstraat 7 b
  4261KC Wijk en Aalburg
  Openingstijden

 • Nieuwendijk

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Nieuwendijk
  Hasselmanstraat 1
  4255HL Nieuwendijk
  Openingstijden

 • Hank

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Hank
  Pastoor Lipsplantsoen 12
  4273XX Hank
  Openingstijden

 • Dussen

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Dussen
  Wilhelminaplantsoen 1
  4271AX Dussen
  Openingstijden

 • Rijswijk

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Rijswijk
  Kruisstraat 31
  4284EB Rijswijk
  Openingstijden

 • Babyloniënbroek

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Babyloniënbroek
  Broeksestraat 4 a
  4269VA Babyloniënbroek
  Openingstijden

 • Werkendam

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Werkendam
  H.J. Roubosstraat 3 a
  4251BZ Werkendam
  Openingstijden

 • Sleeuwijk

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Sleeuwijk
  Esdoornlaan 4
  4254AV Sleeuwijk
  Openingstijden

 • Eethen

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Eethen
  Nieuwe Steeg 6
  4266EH Eethen
  Openingstijden

 • Genderen

  de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Genderen
  van der Beekstraat 14
  4265HS Genderen
  Openingstijden