• https://cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1533893432_gereserveerd.png
  Gereserveerd?

  Heb je een boek gereserveerd uit onze online collectie? Dan vind je het op de vestiging of servicepunt terug onder de eerste drie letters van je achternaam in combinatie met de laatste vijf cijfers van het pasnummer (staat op de rechterzijde van de bibliotheekpas).

  Veel leesplezier!

  https://cultuuraltena.nl/news/89/gereserveerd?.html
 • https://cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1533894636_Taalcafe.png
  Taalcafé Altena start op 24 augustus!

  Op vrijdag 24 augustus, van 10.00 tot 12.00 uur, start het Taalcafé Altena weer op De Werf in Woudrichem.
  Je bent van harte welkom om op een informele manier te werken aan je dagelijkse praktische taalgebruik onder het genot van een kopje koffie of thee.
  Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

  Ben je benieuwd wat je voor het Taalcafé Altena als vrijwilliger kunt betekenen? Ook dan ben je van harte welkom om aan te schuiven.

  https://cultuuraltena.nl/news/88/taalcafé_altena_start_op_24_augustus!.html
 • https://cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1531389374_Vakantiebieb.png
  Het zomercadeautje van de Bibliotheek!

  Lekker lezen in de vakantie? Met de Vakantiebieb neem je ruim 60 E-books overal mee naartoe! Dat scheelt weer boeken sjouwen. Je kunt de app tot en met 31 augustus gratis downloaden via de App Store of Google Play. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek! Wij wensen je een fijne vakantie en veel leesplezier.

  Klik hier voor meer informatie.

  https://cultuuraltena.nl/news/87/het_zomercadeautje_van_de_bibliotheek!.html
 • https://cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1531222222_Engelse vlag.png
  Cursus Engels op De Werf in Woudrichem!

  Voor de cursussen Engels die voorheen door Stichting De Vleet gegeven werden kunt u vanaf nu terecht bij de bibliotheek! Bij voldoende aanmeldingen start er in oktober 2018 weer een nieuwe cursus Engels voor beginners op de maandagavond. Op dinsdagavond kun je terecht voor de nieuwe cursus Engels voor gevorderden.

  https://cultuuraltena.nl/news/86/cursus_engels_op_de_werf_in_woudrichem!.html
 • https://cultuuraltena.nl/uploads/images/medium/1530620908_Zon zee strand.png
  Openingstijden vakantieperiode

  Binnenkort ga je misschien wel van een welverdiende vakantieperiode genieten. Even onthaasten. Op pad met het gezin, vrienden of familie. In deze periode zijn onze vestigingen en servicepunten, in sommige gevallen, op andere tijdstippen geopend of gesloten dan je bent gewend.

  Kijk hier voor een actueel overzicht van onze openingstijden.

  https://cultuuraltena.nl/news/84/openingstijden_vakantieperiode.html

Openingstijden, Agenda & Social media

Alle hoofdpunten op een rij

Collectie

 


De Bibliotheek CultuurPuntAltena beschikt over een uitgebreide collectie boeken voor jeugd en volwassenen. Daarnaast kunt u nog veel meer lenen: Dvd’s, stripboeken en tijdschriften bijvoorbeeld.
In de vestigingen kunt u in het aanbod snuffelen, maar uiteraard hebben we veel meer aanbod dan u in een vestiging aantreft. We laten dit daarom regelmatig rouleren over onze vestigingen. U kunt via onze website niet alleen al onze eigen materialen lenen, maar ook reserveren  bij andere bibliotheken. Hiervoor betaalt u, met uitzondering van universiteitsbibliotheken, helemaal niets extra’s meer. Klik hier om direct naar de collectie Altena te gaan. 

 

 

Informatie & Actueel

 

 


Hier treft u alle informatie over onze dienstverlening en organisatie aan. Klik hier om lid te worden.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwtjes, onze agenda en ledenvoordeel? Klik hier voor het contactformulier waarop u kunt aangeven dat u onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Zo bent u altijd op de hoogte van het laatst nieuws.

 

 

Muziek


Muziek is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Ieder kind wordt geboren met een aanleg om muziek te leren, maar de wijze waarop dit ontwikkeld wordt is erg afhankelijk van de opvoeding en de omgeving van kinderen. Muziek is geen doel op zich, maar een middel om kinderen te leren op een unieke manier hun emoties te uiten, zichzelf uit te drukken en te communiceren met hun omgeving. Bovendien helpt muziek met het opbouwen van motorische, sociale, cognitieve en zintuigelijke vaardigheden. Niet voor niets maakt minister Jet Bussemaker zich sterk voor cultuureducatie in het algemeen en muziekonderwijs in het bijzonder. De Bibliotheek CultuurPuntAltena vindt het ook belangrijk om muziekonderwijs te stimuleren en voert daarom in opdracht van de gemeente Woudrichem het programma MuziekWijzer Altena uit. 

Educatie

 


De drie grote speerpunten van De Bibliotheek CultuurPuntAltena zijn: leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. We geven hieraan niet alleen uitvoering binnen de reguliere producten & diensten die op deze website terug te vinden zijn, maar zijn actief met pilots met kinderopvangorganisaties en basisscholen aan de slag gegaan om hieraan door een intensieve samenwerking invulling te geven. Dat is mogelijk door de extra middelen die we voor deze pilots hebben gekregen vanuit de tijdelijke extra subsidieregelingen Cultuureducatie met Kwaliteit, BoekStart in de Kinderopvang, en De Bibliotheek op School